Gyártmányellenőrzés (CE tanúsítás)

 


Szakmai körökben közismert, azokon kívül is széles körben elterjedt, miszerint az Európai Unióban kizárólag CE-jelöléssel ellátott villamos berendezések forgalmazhatók.

Mit is jelent a CE-jelölés valójában?

 

CE tanúsítvány, CE tanúsításConfermité Européenne rövidítése, és lényegében a létesítéskor hatályos uniós szintű biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi szabályoknak, irányelveknek való megfelelőségről tanúskodik. Az eljárás célja, hogy az előbbi szempontok szerint veszélyesnek minősülő termékek ne kerülhessenek forgalomba.

 

Európai Uniós piacra szánt villamossági termék gyártójaként és/vagy forgalmazójaként kizárólagos felelősséget vállal azért, hogy a termék megfelel a vonatkozó uniós előírásoknak. Jelen esetben jogilag gyártónak minősül az importőr is.

Magyarországon a következő rendeletek kötelezik CE-jelölésre a gyártót/forgalmazót. [23/2016. (VII. 7.) NGM rendelet, 62/2006. (VIII. 30.) GKM rendelet] 23/2016. (VII. 7.) NGM rendelet. Ez utóbbiból egy részlet
Villamossági termék az uniós piacon kizárólag akkor forgalmazható, ha azt a hatályos uniós biztonsági rendelkezésekre vonatkozó helyes műszaki gyakorlattal összhangban állították elő, valamint nem veszélyezteti a személyek és háziállatok egészségét, biztonságát és a vagyonbiztonságot.

 

Ajánlatunk: CE tanúsítás


Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik villamos biztonságtechnikai kérdéskörökben, így szívesen segítünk az Ön termékének a CE tanúsításában.

A gyártásba kerülésnek csak egyik lépcsője a CE tanúsítás. Igény esetén egyéb szakmai feladatokban is részt tudunk venni úgy mint a műszaki dokumentáció elkészítésében, tervezési feladatokban, villamos biztonsági felülvizsgálatban (VBF) – régi nevein: érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat (ÉVF) és erősáramú berendezések szabványossági felülvizsgálata (EBF) – ha a gyártmány jellege megkívánja villámvédelmi felülvizsgálatban, az EU-megfelelőségi nyilatkozat kiállításában.

Nem megfelelőség esetén tervezési, kivitelezési, üzemeltetési tanácsadással tudunk segíteni, hogy a termék megfelelőnek minősíthetővé váljon. Bármely más villamossági kérdéskörben is forduljon hozzánk bizalommal.

EMC vizsgálati igény esetén külsős cég bevonása szükséges.